Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Észrevételezések II.

2014.02.26

Tegnap, a Hír 24 online oldalán, megjelent a Popolar science –ből átvett cikk, amely a sarkkör tengereinek valós megmaradt jégállományát szemléltette. A Start lap friss hírek rovatai között még egy óránál is kevesebb ideig volt olvasható, aztán eltűnt. Érdekes módon semmilyen más újság nem vette át a hírt, holott az apró-cseprő, celebekről és jellegtelen hülyeségekről szóló hírek két napig is szerepelnek. A Popular science közölte a valós adatokat, a többi újságban megjelentek valótlan állítások, elbagatelizálják a közeledő óriási veszélyt.

Arról semelyik nem szól, hogy nem csak a tengerszint emelkedése fog bekövetkezni hamarosan, a folyók áradásait figyelmen kívül hagyják, pedig ha a tengerszint emelkedik, akkor vajon hová folynak a folyók? Felduzzadnak, és soha nem látott mértékű árvizek következnek be mindenhol. Ezt, azért írom le, mert úgy gondolják sokan, hogy csak a tengerpartok melletti területek lesznek veszélyben, de, ez korántsem így van. A tengerek, sokkal beljebb fognak terjeszkedni a tengerparti részektől.

Óriási a veszély, de úgy látszik a magyarok még ezt sem tudhatják, pedig, ezt a cikket nem én írtam, hanem a hivatalos tudomány becsületes képviselői.

Megadom a linkeket, itt olvashatják  

http://www.hir24.hu/tech-tud/2014/02/25/elonti-a-vilagot-a-sarki-viz/

A cikk címe: Elönti a világot a sarki víz

Popular science link:

http://www.popsci.com/article/alarming-video-shows-arctic-ice-disappearing?dom=PSC&loc=recent&lnk=4&con=alarming-video-shows-arctic-ice-disappearing

 

 

A http://www.theoryoftheuniverse.eoldal.hu linken szereplő weboldalam tegnap még a Theory of the universe cím alatt a találati lista második helyén szerepelt, mára eltűnt a találati listából. Ez rendszeresen így megy, de az informatikus barátaim úgyis visszarakják.